Duikclub Nemo

Duikclub Nemo heeft als doel mensen zodanig op te leiden dat ze zelfstandig over de hele wereld kunnen duiken en daarnaast voor de bestaande leden de mogelijkheid bied om op een leuke manier bezig te zijn met de duiksport, zich verder te kunnen specialiseren en de vereiste basisconditie op peil te kunnen houden.
Geschiedenis
Onder de vlag van de AED was Nemo al actief sinds 2004. Na de opheffing van de AED in 2015 zijn we lid geworden van de NOB en als Duikclub Nemo opgericht in december 2015. Lees meer over de geschiedenis van Duikclub Nemo.

Bij Duikclub Nemo leggen we naast de veiligheid de nadruk op het groepsgevoel, niet alleen de trainingen zijn belangrijk, maar gezamelijk een drankje nemen na afloop is ook van belang.

Duiken in Nederland
Veel wordt gedacht dat duiken in Nederland niet kan of niet mooi is. Niks is minder waar! Nederland kent een grote diversiteit aan duikwater en onderwaterleven. Van de Oosterschelde in Zeeland tot grindgaten in Limburg. Ook in onze buurlanden zijn veel mooie duikplaatsen, met name de oude groeven in België zijn populaire plaatsen in de nabije omgeving. Het zicht in deze wateren kan variëren van 0.5 tot 20meter!
 
Duiken in het buitenland
Hoewel het in Nederland absoluut heel mooi duiken is, is het natuurlijk geen geheim dat er tal van mooie duiklocaties wereldwijd zijn. Denk maar aan de tropische bestemmingen zoals de Antillen, Thailand en de Rode Zee in Egypte. Doordat we lid zijn van de wereldduikfederatie CMAS zal jouw bij ons behaalde duikbrevet wereldwijd erkend worden.

Trainingen en buitenduiken
Duikclub Nemo traint elke zaterdag in het zwembad Vie in Kerkrade. De training begin om 15.00 en eindigt om 16.00. Bij Duikclub Nemo worden twee verschillende soorten trainingen gegeven. Omdat bij duiken de lichamelijke conditie van groot belang kan zijn geeft Duikclub Nemo conditietrainingen. Deze trainingen bestaan uit oefeningen die zowel leuk als goed zijn voor de conditie van de duiker. Uiteraard bestaat de andere training uit training met persluchtflessen. Deze kan zijn met eigen of met apparatuur van de club. Zou je niet beschikken over eigen apparatuur dan kan deze altijd via de club geregeld worden. De perslucht training bestaat uit het oefenen van technieken die de duiker moet beheersen.

Veel duikverenigingen hebben een vaste plek waar ze de gewone duiken en de opleidingsduiken maken, Duikclub Nemo heeft dit niet. Om het duiken afwisselend en interessant te houden duikt Duikclub Nemo vrijwel overal. De duiken worden gepland en vervolgens op deze website geplaatst bij agenda.

Nederlandse Onderwatersport Bond
Lees meer..

Contributie
Lees meer..

Proefles
Zou je graag willen leren duiken maar het liever eerst even een keertje willen proberen? Bij duikclub Nemo kun je geheel vrijblijvend een proefles nemen. Deze les zal bestaan uit een theorie- en praktijkles. Proeflessen kun je individueel nemen of in groepsverband met vrienden en/of familie.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Medische keuring
Als er wordt besloten om een opleiding te volgen is het verplicht om medisch goed gekeurd te worden. Dit kan gebeuren door een keuringsinstantie die sport(duik)keuringen geven. De kosten kunnen in de meeste gevallen gedeclareerd worden bij jouw eigen ziekenfonds.

Lees voor meer informatie dit artikel over de duikmedische keuring.